Кількість
|
Вартість
|
||
|
Настанова з експлуатації призначена для ознайомлення з роботою воско-варочного преса Кулакова (далі ВПК-1) для отримання високоякісного воску. ВПК-1 можна використовувати для віджиму соків з будь-яких сокоутримуючих плодів.
КОМПЛЕКТ ВОСКО-ВАРОЧНОГО ПРЕСА КУЛАКОВА (ВПК-1)
- Варочний бак
- Сепаратор
- Верхнє сито
- Нижнє сито
- Тен водяний з фіксованою температурою нагріву 900С
- Силовий привід
- Шток
- Важіль
- Стопор
ПІДГОТОВКА ДО РОБОТИ ВПК-1
- Встановити ВПК-1 на горизонтальну поверхню
- Вийняти сепаратор з варочного баку
- Зняти силовий привід
- Вийняти вержнє сито
ПОРЯДОК РОБОТИ ВПК-1
- Заповнити варочний бак водою до половини об'єму (20 л)
- Увімкнути у електричну мережу (220 В, 50 Гц, ЄВРО з'єднання)
- Загрузка сепаратора:
- Закладається мішок (бажано цупка тканина - льон або джут)
- Подрібнена воскосировина шарами по 3-4 см закладається у мішок. Кожен наступний шар від попереднього дринажем (солома, сіно, мішковина)
- Заповнений мішок закривається і кладеться верхнє сито.
- Запакований сепаратор вставляємо у варочний бак
- При досягненні температури 900С (індикатор вимкнений) проварювання воскосировини продовжується напротязі 30-40 хв.
- Встановлюється силовий привід
- Важелем силового привода поступово приводиться у дію шток, який тисне на верхнє сито з силою у 30 разів більшою від прикладеної на важіль.
- Віджим воску проводиться напротязі 20-30 хв (залежить від восковитості воскосировини) з поступовим збільшенням сили, прикладеної на важіль. Найбільше зусилля прикладається в кінці процесу, за 5-10 хв до його закінчення.
- Виварений віск зливається через кран.
- Сепаратор виймається з варочного баку.
- Шток звільняється нажимом на стопор .
- Сепаратор розбирається. Процес закінчено.
ТЕХНІЧНІ ПАРАМЕТРИ
Маса | 12 кг |
Об'єм | 40 л |
Тен | 2кВт |