Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ніж пасічний виготовляється з вуглецевої, загартованої нержавіючої сталі. Відрізняється звуженою та вкороченою формою леза, що полегшує роботу та зручність маневрування. Нова система кріплення гарантує міцність леза в точках згибу, достатню товщину кронштейна та міцність посадки ручки. Такий ніж має чудові ріжучі характеристики, добре заточується.
Використовується в бджільництві для наступних операцій:
- зняття забрусу;
- розпечатування медових стільників;
- зрізу кришечок у трутневих комірок;
- вирізання шматочків медових стільників;
- видалення різних воскових утворень.
Тонке лезо ножа заточують лазером на обох сторонах. Відповідно, бджолярі можуть проводити всі операції будь-якою стороною цього інструменту. Піднесена дерев'яна ручка дозволяє провести всі дії, не торкаючись медових сот, і не забруднитися. Під час роботи з медовими сотами, пасічники користуються двома ножами - ножі поперемінно нагрівають у тарі з окропом. Поки один ніж гріється, інший перебуває в роботі. Це скорочує максимум часу на обробку медових сот і підвищує якість продукту. Нагрівання леза пасічного ножа на відкритому вогні абсолютно неприпустимо, так як від впливу на лезо високої температури псується сталь, і пригоряють залишки воску на ножі.
Габаритні розміри, мм:
- довжина леза - 200;
- ширина леза - 30;
- товщина леза - 0,8;
- довжина (повна) - 325;
- висота - 40;
- маса, кг - 0,085.