Кількість
|
Вартість
|
||
|
Натуральна харчова молочна кислота відноситься до засобів боротьби з кліщем, яких немає звикання. На жаль, кліщ виробив стійкість до противароатозних засобів, які ще недавно успішно з ним боролися. Натуральна харчова молочна кислота, виготовлена із цукру, не відлякує бджіл і не викликає у них стрес. Саме тому молочна кислота широко застосовується у Європі під час виробництва екопродукції. Крім того, молочна кислота легша за інші кислоти проникає в тіло кліща.
Форма випуску: сиропоподібна, безбарвна, трохи жовтуватого відтінку рідина, кислого смаку, зі слабким, специфічним запахом, розфасована по флаконах з темного пластику.
Склад: Молочна кислота 40% (Acidum lacticum 40%, Lactic Acid 40%)
Спосіб застосування:
Для приготування робочого розчину кислоти необхідно налити 500 мл кислоти в ємність об'ємом 1,5 л і довести кип'яченою водою до 1,4 л. Таким чином, для приготування 1,4 л розчину молочної кислоти необхідно додати 900 мл води на 500 мл молочної кислоти.
Для обробки бджіл використовується 10%-ний водний розчин. Для приготування розчину беруть кип'ячену воду, охолоджену до кімнатної температури. Препаратом оббризкують бджіл за допомогою дрібнодисперних розпилювачів. Перед обробкою слід прибрати одну-дві рамки з пергою та медом, а потім, почергово виймають і оббризкують усі рамки з бджолами, розпорошуючи на відстані 30-40 см під кутом, по 8-10 мл на кожен сот.
Обробка проводиться навесні двічі, з інтервалом по 10 днів, в період після масового обльоту бджіл та санітарної вулиці. Також двічі проводиться обробка і в осінній період після відкачування меду і до утворення клубу бджіл. Інтервал такий самий – 10 днів.
Температура повітря для обробки сімей має бути не нижче +14°С.
Таким чином, після обробки гине і обсипається близько 70-80% кліщів, тоді як інші 20-30% залишаються нерухомими або слаборухливими.
Мед від сімей, які проходили обробку молочною кислотою, придатний для харчування та безпечний для здоров'я.
У недоступному для дітей, захищеному від потрапляння сонячних променів місці, при температурі від -30°С до +45°С.
Термін придатності : 1 рік.